Simona Dinescu

Avocat asociat senior

Simona Dinescu a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti in anul 2011, iar in anul 2012, a absolvit cursurile de master, specializarea Dreptul Uniunii Europene, avand lucrarea de disertatie “Obstacolele netarifare in calea liberei circulatii a marfurilor”. Este de asemenea, membru al Baroului Bucuresti si al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania și avocat asociat senior în cadrul societății de avocatură din București ”Cristofor, Vladu & Asociatii SCA”.

Simona asigura asistenta juridica si reprezentarea atat a cetatenilor romani, cat si straini, in numeroase ramuri ale dreptului, precum: dreptul civil, dreptul admnistrativ, dreptul muncii, dreptul penal, dreptul proprietatii intelectuale.

De asemenea, Simona este specializata pe domeniul dreptului bancar, cu precadere procedura darii in plata.
In vederea perfectionarii continue, Simona participa la numeroase conferinte si congrese de specialitate, dobandit si diplome in acest sens, respectiv Diploma de participare la Conferinta “ Dreptul constitutional al Uniunii Europene” organizata de Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene, Editura Universitara si Centrul de Studii European al Institutilui de Cercetari Juridice din cadrul Academiei Romane, Bucuresti.

Totodata, Simona are o vasta experienta in raportul cu institutiile romane avand in vedere faptul ca aceasta a efectuat un stagiu de practica in cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Directiei Elaborare Acte Normative, Studii si Documentare, precum si un stagiu de practica in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Afaceri Juridice.